Menu

Product informatie

Riet (of wel Phragmites australis) komt overal ter wereld voor.
De kwaliteit van dakriet (stengeldikte, celstructuur, taaiheid) hangt in hoge mate af van de bodem- en waterkwaliteit. De herkomst van het riet in Nederland is Noordwest Overijssel (Belter, Kalenberg en Giethoorn), Friesland (Makkum en Gaasterland) en Holland (Nieuwkoop). Riet uit het buitenland komt veelal van Oostenrijk, Hongarije, Roemenie en Turkije. Riet wordt veelal geimporteerd en is afkomstig uit de bekendere groeiplaatsen.

Het beste riet voor dakbedekking is niet het "fijnste" riet. Over het algemeen is het zo dat hoe fijner het riet des te mooier het resultaat. Daarom vragen de meeste consumenten om mooi fijn riet. Voor een echt gezond en duurzaam dak is wat grover riet echter vaak beter. Een diameter van 5 tot 8 mm "ademt" meer en slaat minder dicht, wat eventueel tot een relevant langere levensduur kan leiden. Om de maximaal haalbare levensduur uit een rieten dak te halen is preventief onderhoud noodzakelijk.

Rietdekkersbedrijf Thijs adviseert over het materiaal wat het beste in uw situatie past en levert zowel riet als bijbehorende materialen. Voor goed riet wijzen wij met ons vakmanschap u de weg.